Welkom op de deelsite van het pijncentrum

Welkom in het multidisciplinair pijncentrum van AZ Turnhout. Het doel van ons pijncentrum is enerzijds patiënten te helpen hun pijn te verminderen en anderzijds de levenskwaliteit van de patiënt te verbeteren.

We werken hiervoor binnen drie afdelingen:

  • Het interventionele pijncentrum (voor ambulante patiënten, op raadpleging)
  • Het multidisciplinair centrum voor de behandeling van chronische pijn (MDCCP)
  • De algologische functie (voor gehospitaliseerde patiënten) 

Het pijncentrum behoort tot de dienst anesthesie van AZ Turnhout. Naast vijf pijnartsen of algologen werken er op de pijnkliniek nog specifiek opgeleide pijnverpleegkundigen, pijnpsychologen, een kinesist, een sociaal assistent en een ergotherapeut.

Klik hiernaast verder op de informatie die u zoekt.

Week van de Pijn: 8 - 12 oktober 2018

Onder andere via een stand in de inkomhal (op beide campussen) maken we patiënten en bezoekers duidelijk dat pijn in ons ziekenhuis geen taboe is en vragen we patiënten en bezoekers om er tijdig over te spreken. Zo kan gezocht worden naar de oorzaak en kan er gestart worden met pijnbehandeling. Ook verpleegkundigen worden tijdens de Week van de Pijn extra gesensibiliseerd om patiënten actief te bevragen naar hun pijn.

Pijn lijden is geen noodzaak. Ons ziekenhuis heeft een pijnteam dat gespecialiseerd is in pijnbehandeling. Het pijncentrum van AZ Turnhout is er voor alle mensen die pijn ervaren. Of u nu pijn heeft tijdens uw opname in ons ziekenhuis of een constante (chronische) pijn ervaart in het dagelijks leven.

Het pijncentrum probeert in alle gevallen om de pijn te verminderen en de levenskwaliteit te verbeteren. Lees er meer over op www.azturnhout.be/pijncentrum, vraag meer info bij uw arts of verpleegkundige of bezoek onze infostand tijdens de Week van de Pijn.

Infostand

  • dinsdag 9 oktober: inkomhal campus Sint-Elisabeth
  • vrijdag 12 oktober: inkomhal campus Sint-Jozef