Menu Sluit menu

Vanaf 4 maart is de cafetaria campus Sint-Jozef gesloten wegens renovatiewerken

27 februari 2024

Op maandag 4 maart starten er op beide campussen grote renovatiewerken in de keukens waar de maaltijden voor de gehospitaliseerde patiënten worden klaar gemaakt. De verbouwingswerken van de keuken op campus Sint-Jozef, heeft als gevolg dat de publieke cafetaria van 4 maart tot half juli gesloten is en geen maaltijden kan aanbieden. Op campus Sint-Elisabeth hebben de renovatiewerken geen impact op de publieke cafetaria. 

Overschakeling naar ‘koude lijn’ en broodbuffetwagens

Deze werken zijn noodzakelijk omwille van diverse redenen: 

  • We kunnen met de huidige infrastructuur van de keukens geen 10 jaar meer verder willen we blijven voldoen aan de kwaliteitsnormen van het FAVV.(federaal agentschap voor voedselveiligheid)
  • We willen u als patiënt of bezoeker als gast-in-ons-huis ontvangen en daar horen kwaliteitsvolle maaltijden bij: dwz meer op maat van de patiënt, knapperig, mals en warm, en meer gespreid over de dag.  Daarvoor gaan we werken via een systeem van een zogenaamde ‘koude lijn’ voor de warme maaltijden en met broodbuffetwagens voor de koude maaltijden.
    • Bij een koude lijn wordt het eten koud op een bord gedresseerd, koel gehouden in maaltijdkarren, die naar de afdeling gaan en daar automatisch opwarmen als het etenstijd wordt. Resultaat zijn knapperige groentjes, malser vlees en altijd warm eten.
    • Via een mobiele app kunnen patiënten hun menukeuze doorgeven. 
    • Met de broodbuffetwagens gaat men langs de patiënten die direct kunnen kiezen uit het aanbod op de wagens naargelang waar ze op dat moment zin in hebben. 

Verwachtte hinder op campus Sint-Jozef

  • Vanaf 4 maart gaat de cafetaria dicht tot half juli. Daar zal tijdelijk de keuken zich installeren om de maaltijden voor de gehospitaliseerde patiënten te maken. 
  • Het winkeltje breidt tijdelijk haar aanbod kleine maaltijden uit en er komen iets meer tafeltjes te staan in het atrium. 
  • De automaten met maaltijden aan de ingang worden dagelijks voor u bijgevuld. 
  • Mogelijks zal er een moeilijke doorgang zijn tussen de deuren van de keuken en de liften.
     

Verwachtte hinder op campus Sint-Elisabeth

De hinder op deze campus blijft beperkt tot lichte hinder voor medewerkers van het ziekenhuis. U als patiënt of bezoeker kunt gewoon in de cafetaria terecht

We vragen nog even begrip voor deze situatie en hopen in het najaar u met een geheel nieuw systeem van maaltijdbedeling te kunnen verwelkomen in AZ Turnhout. 

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.