Menu Sluit menu

Patiënten kunnen zelf maaltijdkeuze doorgeven

11 maart 2024

Voortaan kunnen patiënten tijdens hun opname in AZ Turnhout zelf hun maaltijdkeuze doorgeven. Dat doen ze met hun eigen smartphone of tablet via het online maaltijdprogramma C-Meal.

 

Dat patiënten zelf keuzes kunnen maken uit het menu is op zich niet nieuw. Tot nu toe kwam er hiervoor een logistiek medewerker langs op de kamer. Die overliep met elke patiënt wat ze die dag konden eten. Toch heeft een online systeem meer voordelen voor de patiënt. In het weekend zijn de logistieke medewerkers bijvoorbeeld niet aan het werk, waardoor iemand die ongepland op zaterdag of zondag opgenomen werd het standaardmenu kreeg voorgeschoteld. Met het online maaltijdprogramma kunnen patiënten voortaan op elk tijdstip van de dag, in alle rust, kiezen wat ze wensen te eten.

Met het online maaltijdprogramma kunnen patiënten voortaan op elk tijdstip van de dag, in alle rust, kiezen wat ze wensen te eten.

Heeft de patiënt geen smartphone of tablet? Geen enkel probleem, een familielid of vertrouwenspersoon kan perfect vanop afstand de maaltijdkeuze doorgeven. Op sommige afdelingen kan de logistiek medewerker nog steeds de maaltijdkeuze komen opnemen.

Hoe werkt het?

Elke opgenomen patiënt draagt een ziekenhuisbandje aan de pols. Op dit bandje staat naast de naam en geboortedatum ook een unieke patiëntcode. Deze code heeft de patiënt nodig om in te loggen in het online maaltijdprogramma.

Per maaltijdmoment kan de patiënt vervolgens kiezen uit een aantal opties. Het voorgestelde dagmenu kan uiteraard ook behouden blijven.

Het maaltijdsysteem is gekoppeld aan het patiëntendossier. Zo houdt de online tool rekening met eventuele diëten en allergieën.

Meer info: www.azturnhout.be/maaltijden

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.