Menu Sluit menu

Nieuwe monitoren op pediatrie

31 maart 2022

Vorige week namen de verpleegkundigen op de kinderafdeling 10 nieuwe monitoren in gebruik. Deze toestellen meten continu alle vitale parameters bij zieke kindjes zoals hartslag, saturatie, ECG en bloeddruk en geven die onmiddellijk door aan de verpleging. Naast centrale bewaking is de gebruiksvriendelijkheid van de nieuwe monitors een enorme meerwaarde en vooruitgang ten opzichte van het oude systeem. 

Evelien Smets, hoofdverpleegkundige op pediatrie ziet er veel voordelen in: “Als vroeger de oude monitoren alarm sloegen, moesten de ouders zelf naar de verpleegpost bellen.  Niet alle ouders waren even gerust met deze verantwoordelijkheid. Nu kunnen de verpleegkundigen direct de monitoren aflezen in de verpleegpost als er een alarm gaat op een kamer. De monitoren zijn bovendien gelinkt aan de elektronische patiëntendossiers. Hierdoor komen alle parameters automatisch terecht in het juiste dossier. Een enorme tijdswinst voor de artsen en verpleegkundigen. 

Het gaat om een investering van 95.000 euro voor het ziekenhuis voor 10 monitoren en 40 dockingstations en een centraal bewakingssysteem op de verpleegpost.

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.