Menu Sluit menu

Dankjewel aan al onze 94 vrijwilligers

2 maart 2024

Week van de Vrijwilliger van 2/3 tot 10/3

Van 2 tot 10 maart zetten we ons team van vrijwilligers extra in de bloemetjes! Wist je dat er in AZ Turnhout op dit moment maar liefst 94 vrijwilligers werken? Hun taken zijn heel uiteenlopend. 

Zo werkt Eddy sinds april 2023 op de kinderafdeling waar hij kindjes en ouders welkom heet, op hun gemak stelt, hen de weg wijst op de afdeling en ze een drankje aanbiedt. “Omdat ik als grootvader ervaren heb dat het belangrijk is dat kinderen goed opgevangen worden als ze ziek zijn en  toen ik hoorde dat er niemand zo vroeg wilde opstaan om op de kinderafdeling te beginnen, was de keuze snel gemaakt!” zo zegt Eddy lachend. “Het is heel fijn te voelen dat je inzet gewaardeerd wordt. Je krijgt zowel van de kinderen als de ouders zoveel dankbaarheid terug.  Ook de vriendschap en waardering van het verplegend personeel is een absoluut pluspunt. Ik krijg veel meer terug dan ik investeer.  Elke kinderlach is goud waard.” 

Patricia doet sinds kort vrijwilligerswerk aan het onthaal van campus Sint-Elisabeth. Daar wordt zij momenteel opgeleid door een ervaren vrijwilliger Johan. “Ik heb altijd in de zorg gestaan en de zorgen voor mensen ligt mij nauw aan het hart. Ik werkte als verpleegkundige in een rusthuis in Turnhout. Binnenkort ga ik met pensioen maar ik wil dat sociaal contact niet missen. Dit leek me dan ook de uitgelezen kans om nog iets te kunnen betekenen voor de zorg.” Legt Patricia uit.  

Maar ook op andere diensten zoals geriatrie, oncologie, de spoedgevallen, sp neuro en palliatieve eenheid werken vrijwilligers. 

Daniëlle Das is coördinator van de vrijwilligerswerking in AZ Turnhout: “Ik  wil namens heel het ziekenhuis onze vrijwilligers van harte bedanken! Zij kunnen taken op zich nemen waar de medewerkers soms te weinig tijd voor hebben, maar die voor patiënten soms net dat tikkeltje meer ‘Gast-in-ons-Huis’ betekenen. Het ziekenhuis bedankt hen met een snoepertjespakket van de Oxfam Wereldwinkel dat naar de vrijwilligers thuis wordt gestuurd.

Het ziekenhuis blijft steeds actief op zoek gaan naar vrijwilligers. Heb je enkele vrije uren in je week en zorg je graag voor mensen? We spreken je graag en zoeken samen met jou naar een taak die aansluit bij jouw interesses en vaardigheden.
Alle info op onze website onder de rubriek 'Werken bij AZ Turnhout' (onderaan de pagina)

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.