Projecten

ABC succes

ABC succes is een website voor patiënten met een inflammatoire reumatische aandoening. Het is een initiatief van de patiëntenvereniging RA-liga. U vindt er meer info over de ziekte. Mensen met de aandoening geven er ook tips over hoe zij omgaan met hun werk, gezin, hobby’s en vrije tijd in combinatie met hun ziekte. Toegang tot de website krijgt u rechtstreeks of nadat u dit formulier ingevuld heeft afgegeven aan de reumaverpleegkundige.

Reumamonitor 

In de wachtzaal staat een reumamonitor. Hierop kan de patiënt zelf zijn reuma-activiteit beoordelen als voorbereiding op de afspraak bij de reumatoloog.

Reumamonitor

 

 

 

 

 

 

Tentoonstelling: ken jij de eerste symptomen van reuma? 18 juni - 1 juli 2018

Van 18 juni tot 1 juli 2018 strijkt een informatieve tentoonstelling rond tijdige diagnose bij reumatische aandoening neer in de inkomhal van AZ Turnhout, campus Sint-Jozef. Reumatische aandoeningen komen op alle leeftijden voor en treffen 1 op 3 Belgen. Een tijdige diagnose kan blijvende schade vermijden. Blijf dus niet met je klachten lopen, contacteer op tijd een arts.

 

 

 

 

 

Getuigenis van een reumapatiënt: 21 juni 2018

1 op 5 Belgen krijgt ooit te maken met een reumatische aandoening. En dat zijn niet alleen oudere mensen. Nele Caeyers uit Mol kreeg op haar 16e klachten, maar ontdekte pas op haar 22e dat ze een vorm van reuma had. Nele vertelt over haar leven met een reumatische aandoening, over hoe je zelf de eerste symptomen kan herkennen en hoe belangrijk het is om tijdig naar de dokter te gaan.