Hoe maakt u een afspraak?

Een afspraak maken voor een onderzoek

Op beide campussen van AZ Turnhout worden zo goed als dezelfde onderzoeken uitgevoerd. Voor een MRI-onderzoek kunt u enkel terecht op campus Sint-Elisabeth en in AZ Herentals (gezamenlijke uitbating toestel).

Een afspraak is noodzakelijk voor volgende onderzoeken: CT-scan, echografie, mammografie, contrastonderzoeken en MRI. U kunt op volgende nummers telefonisch een afspraak maken.

  • Campus Sint-Jozef: 07.30 uur tot 18.30 uur op het nummer 014 44 44 50.
  • Campus Sint-Elisabeth: 07.15 uur tot 18.30 uur op het nummer 014 40 61 50.

We trachten uw onderzoek in de mate van het mogelijke op het afgesproken tijdstip uit te voeren. Eventuele urgenties en onvoorziene omstandigheden kunnen de planning verstoren.

Voor gewone RX-opnames is geen afspraak nodig. Dit kan tussen 08.30 uur en 17.00 uur.

Mocht u een afspraak niet kunnen nakomen dan vragen wij u dit tijdig door te geven. Zo kunnen andere patiënten sneller verder geholpen worden en vermijden we lange wachttijden. Indien u meerdere malen uw afspraak niet nakomt zonder te verwittigen, zijn wij genoodzaakt u een rekening toe te sturen.

Waar en hoe aanmelden op de dag van het onderzoek?

U meldt zich steeds aan in de inkomhal op het gelijkvloers van de campus die u werd meegedeeld bij het maken van uw afspraak.  Hier laat u zich in het ziekenhuis inschrijven alvorens u zich naar de dienst medische beeldvorming begeeft.

Wij vragen u om zich een 30-tal minuten voor het uur van uw afspraak aan te melden aan de inschrijvingsloketten op het gelijkvloers. Breng uw identiteitskaart en onderzoeksaanvraag mee. Voor elk onderzoek is een aanvraag van de huisarts of behandelende geneesheer noodzakelijk! Indien u geen aanvraag bij heeft, kan het onderzoek niet doorgaan !
 

Locatie onderzoek

De dienst medische beeldvorming of radiologie is op beide campussen terug te vinden op de 1ste verdieping van de polikliniek.

  • Campus Sint-Jozef: volg route D45
  • Campus Sint-Elisabeth: volg route B47

MRI-onderzoeken worden altijd uitgevoerd in AZ Turnhout op campus Sint Elisabeth of in AZ Herentals.

LET OP:

Verschillende onderzoeken gebeuren op beide campussen. Vraag expliciet naar de campus bij het maken van uw afspraak. Let erop dat u zich op de juiste campus aanmeldt.

Uitzondering aanmelding voor MRI-onderzoek na 18 uur en in het weekend

Op weekdagen tussen 18u en 20.15u en tijdens het weekend vanaf 12.30u: Laat u inschrijven aan het onthaal van campus Sint-Elisabeth (direct aan de hoofdingang achter de draaideuren). Zij wijzen u verder de weg.

Op weekdagen na 20.15u of tijdens het weekend voor 12.30u: Kom binnen via de hoofdingang waar het onthaal niet bemand zal zijn. Begeef u van daaruit rechtstreeks naar de dienst radiologie/medische beeldvorming op de eerste verdieping van campus Sint-Elisabeth. Volg hiervoor route B47 of download de routebeschrijving.

Gebeurt het MRI-onderzoek in het kader van een arbeidsongeval, geef dan vooraf de datum van arbeidsongeval door aan de dienst medische beeldvorming (tel. 014/40 61 50).  Enkel indien dit arbeidsongeval nog niet geregistreerd werd in ons ziekenhuis, dient u uiterlijk op de dag van het onderzoek, nog aangevuld en ondertekend af te geven.