Welkom bij de dienst radiologie

Welkom op de deelsite van de dienst radiologie (medische beeldvorming), een medisch ondersteunende dienst binnen AZ Turnhout.

Op onze afdeling helpen wij, met behulp van beeldvormende technieken, bij het stellen van de juiste diagnose, het bepalen van de passende behandeling en het controleren van het effect van de therapie.

Onze radiologische diensten zijn up-to-date uitgerust, met het volledige aanbod van conventionele radiologie, echografie, mammografie en CT op beide campussen, MRI op campus Sint-Elisabeth, en deels ook in AZ Herentals (HETU).
Alle toestellen beantwoorden aan de richtlijnen van het FANC (federaal agentschap voor nucleaire controle) wat betreft stralingshygiëne.

Medische beelden bekijken via Pacs on Web

Wij werken volledig digitaal (filmloos). Met de PACS (picture archiving and communication systems) van Agfa worden beelden opgeslagen, verwerkt en geprotocolleerd. Beelden en verslag komen zo ook rechtstreeks toe bij de aanvragende geneesheer (bv. huisarts).

Sinds kort kunt u als patiënt ook rechtstreeks uw medische beelden bekijken.  U hebt hiervoor een code nodig die u, indien u dit wenst, kunt opvragen bij het secretariaat van de dienst medische beeldvorming en uw geboortedatum. Als u een code heeft, kunt u via onderstaande link de beelden bekijken.

rx.azturnhout.be

Ondervindt u problemen met het bekijken van uw medische beelden via deze link, neem dan contact op met de firma op het nummer 03 780 17 40 of va mail support@dobcomed.com.