VIP²-indicatoren

Op initiatief van de Vlaamse Vereniging van Hoofdartsen, Icuro, Zorgnet Vlaanderen en de Vlaamse overheid, is het Vlaamse VIP²-indicatorenproject opgericht. VIP² staat voor Vlaams Indicatorenproject voor Professionals en Patiënten). Samen met andere Vlaamse ziekenhuizen, neemt AZ Turnhout op vrijwillige basis deel aan dit project. In eerste instantie omdat de resultaten van de indicatoren ons inzicht geven in de kwaliteit van onze zorgprocessen en een stimulans zijn om ons kwaliteitsniveau verder te optimaliseren. In tweede instantie omdat we deze resultaten willen delen met de patiënt, die voor kwalitatieve zorg recht heeft op duidelijke en betrouwbare informatie.

 

Binnen het VIP²-indicatorenproject werd een basisset gedefinieerd van klinische proces- en resultaatsindicatoren die betrekking hebben op vijf domeinen. Klik op de blauw onderlijnde indicatoren om de details van de resultaten van deze meting te bekijken. Bovendien worden deze gegevens ook openbaar gepubliceerd op de website www.zorgkwaliteit.be.

 

 

 

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook