Psychosociale zorg voor oncologische patiënten

Geconfronteerd worden met kanker en zijn therapieën kan zwaar vallen. Behandelingen kunnen lang duren en vermoeiend zijn.
Ook al is uw behandeling voorbij, toch kan het zijn dat u door aanslepende vermoeidheid en emotionele ontreddering geen energie meer vindt om de draad van het ‘gewone’ leven weer op te nemen.

AZ Turnhout biedt verschillende vormen van begeleiding aan voor patiënten en hun familie die een kankerbehandeling hebben moeten ondergaan.

Een handig overzicht vindt u in de patiëntenbrochure 'Sociale voorzieningen' (downloaden in pdf)

 

  • EnergieK: fysiek en mentaal revalideren na een kankerbehandeling
  • Yolo, een ruimte om kanker een plek te geven: in deze ruimte op campus Sint-Elisabeth kunnen kinderen en kleinkinderen van kankerpatiënten terecht om veilig en ongestoord op zoek te gaan naar informatie over en ondersteuning bij de ziekte van hun ouders of grootouders.
  • Vrijwilligerswerk: zowel op de hospitalisatieafdeling als het oncologisch dagziekenhuis staan vrijwilligers van Kom op tegen Kanker paraat om u bij te staan in deze moeilijke en zware periode in uw leven. Ze geven u tips, ze bieden een luisterend oor wanneer u het nodig heeft of zijn er gewoon als u zich alleen voelt met uw ziekte.
  • Alegria: AZ Turnhout werkt nauw samen met de patiëntenvereniging vzw Alegria die mensen met kanker en hun familieleden helpen omgaan met de ziekte en een steun bieden voor hen die het nodig hebben.