Zwervende boeken in het ziekenhuis

sfeerbeeld Zwervende boeken in het ziekenhuis Op beide campussen vind je vanaf 15 november kastjes met zwerfboeken die je zonder registratie kan meenemen en later terugbrengen.

 

Vanaf 15 november staan op campus Sint-Elisabeth (aan de cafetaria) en op campus Sint-Jozef (in de centrale hal) zwerfboekenkasten. U leest graag? U bent patiënt, bezoeker, medewerker of toevallige passant en u houdt van boeken? Neem een zwerfboek mee, lees hem en laat hem op dezelfde plaats, in een andere zwerfbib of in de bibliotheek van Turnhout terug achter.

 

De boeken in de zwerfbib zijn geen oude overblijfsels uit de bibliotheek. Integendeel, het zijn recente en sterke titels van bekende auteurs.

 

Het concept komt ondermeer uit Amerika en Nederland waar dergelijke vrije bibliotheken zelfs in parken worden geplaatst. Het valt af te wachten of dit ook bij ons zal werken. AZ Turnhout en de stad Turnhout zien het dan ook als een testproject. Ook in het stadskantoor Turnhout en in het station komen zwerfboekkastjes te staan.

 

Samenwerking met de bibliotheek van Turnhout.

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook