Week van patiëntveiligheid 2011, AZ Turnhout doet mee!

sfeerbeeld Week van patiëntveiligheid 2011, AZ Turnhout doet mee! Week van patiëntveiligheid 2011, AZ Turnhout doet mee!

 

Van 21 tot en met 25 november 2011 vindt naar jaarlijkse gewoonte de nationale 'Week van patiëntveiligheid' plaats. Tijdens deze week zetten ziekenhuizen hun initiatieven op het vlak van patiëntveiligheid extra in de kijker. Ook AZ Turnhout doet mee en voert een sensibiliseringscampagne.

 

 

Elke patiënt die tussen 21 en 25 november wordt opgenomen in AZ Turnhout, ontvangt een patiëntveiligheidskaart. Op deze kaart staan in totaal 6 tips, die de patiënt helpen om zijn veiligheid tijdens en na zijn verblijf in het ziekenhuis mee in acht te nemen:

 

 

 

1. Geef alle informatie over uw gezondheidstoestand.

2. Geef aan als u iets niet begrijpt.

3. Bespreek vooraf het verloop van uw operatie.

4. Schrijf op welke medicijnen u gebruikt.

5. Stel vragen als de medicijnen er anders uitzien dan u verwacht.

6. Volg de instructies en adviezen goed op.

 

Elke tip wordt bovendien in de vorm van een grote poster uitgehangen in de centrale ruimten van het ziekenhuis.

 

Voor de artsen en verpleegkundigen organiseert AZ Turnhout, in samenwerking met het AZ St.-Elisabeth Herentals, op 24 november een symposium. Tijdens dit symposium lichten twee externe specialisten hun vernieuwende initiatieven toe op het vlak van patiëntveiligheid.

 

Voor een volledig overzicht van de initiatieven op het vlak kwaliteit en patiëntveiligheid in AZ Turnhout, klikt u hier.

 

 

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook