Week van het Hartritme: gratis infosessies basisreanimatie en gebruik AED toestel

Op maandag 29 en dinsdag 30 mei geven verpleegkundigen van AZ Turnhout 3 gratis infosessies basisreanimatie in het kader van de ‘Week van het Hartritme’. Schrijf je nu in!

 

In 2 uur leer je de basistechnieken om iemand te reanimeren en mag je ze toepassen op een oefenpop. Er wordt ook getoond hoe je een AED toestel gebruikt. Per sessie is er ruimte voor 40 deelnemers. Bij het oefenen splitsen we op in groepjes van 10, zodat je voldoende tijd hebt om de technieken onder de knie te krijgen.

Elke minuut telt om een leven te redden

Als iemand het bewustzijn verliest, niet meer ademt en geen hartslag meer heeft, is de kans groot dat hij/zij een hartstilstand heeft. Een snelle reactie is dan de sleutel tot overleven. AZ Turnhout wil mensen leren om te durven helpen. Elke minuut telt in geval van een hartstilstand. Kennis van de risicofactoren, de alarmsignalen en eerste hulp bij hartstilstand is voor iedereen van levensbelang.

30 slachtoffers per dag

Jaarlijks worden er in ons land tussen de 10.000 en 15.000 personen getroffen door hartstilstand. Zonder snelle hulp overleeft slechts zo’n 5 à 10%.

Praktische info en inschrijven

Wanneer
- Maandag 29 mei: 18.30 – 20.30u
- Dinsdag 30 mei: 13 – 15u
- Dinsdag 30 mei: 15.30 – 17.30u

 

Waar
AZ Turnhout, Campus Sint Elisabeth

 

Prijs
Gratis

 

Aantal deelnemers
Max 40 deelnemers per infosessie

 

Inschrijven
Inschrijven is verplicht en doe je telefonisch via de polikliniek cardiologie op het nummer 014/40 64 61.

 

Week van het Hartrime

Een nationale campagne van BeHRA: Belgian Heart Rhythm Association. Meer info over de Week van het Hartritme vindt je op www.mijnhartritme.be.

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook