Kiko de aap heet kinderen van harte welkom op nieuwe deelwebsite

sfeerbeeld Website voor ouders en kinderen AZ Turnhout ontwikkelt deelwebsite voor kinderen en hun ouders

 

AZ Turnhout heeft een deelwebsite, www.azturnhout.be/kinderen, ontwikkeld waar kinderen en hun ouders terechtkunnen voor specifieke info over de dienst kindergeneeskunde, de kinderafdeling, het kinderdagziekenhuis en de afdeling neonatologie (vroeggeborenen). Maar ook de kindvriendelijke initiatieven die het ziekenhuis neemt, worden op de site - onder meer via een filmpje - toegelicht.

Site bevat alle praktische info voor ouders en kinderen

Kinderen en ouders die op raadpleging komen bij de kinderarts of voor wie een opname wordt gepland op de kinderafdeling, kunnen zich vanaf vandaag vooraf informeren op de kindvriendelijke deelwebsite. Op de site vind je praktische informatie over het team van de kinderartsen en hun raadplegingsuren. Daarnaast wordt ook de volledige werking van de kinderafdeling, het dagziekenhuis en de speelkamer uitgelegd. De site bevat bovendien een volledige oplijsting van informatiebrochures over onderzoeken en ingrepen bij kinderen. Ook kindvriendelijkheid neemt een centrale plaats in, met onder meer de verschillende initiatieven op dit vlak en tips voor ouders om mee toe te zien op de veiligheid van hun kind.

Kiko de aap is de rode draad

De deelwebsite voor kinderen heeft vrolijke kleuren en bevat veel fotomateriaal. Zo bijvoorbeeld kunnen ouders en kinderen aan de hand van een fotostream vooraf bekijken hoe een opname in het dagziekenhuis verloopt.

Kinderen kunnen kleurplaten downloaden van Kiko de aap, de mascotte van de kinderafdeling en het symbool van kindvriendelijkheid, die doorheen de ganse site als rode draad fungeert.

Filmpje over kindvriendelijkheid

Op de deelwebsite kunnen bezoekers tot slot een leuk filmpje bekijken over de kindvriendelijke initiatieven in het ziekenhuis. Het filmpje werd ontwikkeld door de kinderartsen en de kinderafdeling, in samenwerking met Concrete Dreams.

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook