Vanaf 2 mei enkel nog spoed op campus Sint-Elisabeth

sfeerbeeld Vanaf 2 mei enkel nog spoed op campus Sint-Elisabeth Vanaf 2 mei kunt u voor spoedopvang enkel nog op campus Sint-Elisabeth terecht, met uitzondering van kinderen en patiënten gynaecologie-verloskunde.

 

Op woensdag 2 mei 2012 zet AZ Turnhout de definitieve stap naar de volledige centralisatie van de spoedgevallendienst op campus Sint-Elisabeth. Vanaf 2 mei moeten alle patiënten voor spoedopvang naar campus Sint-Elisabeth in de Rubensstraat in Turnhout, met uitzondering van patiënten voor gynaecologie-verloskunde en kinderen. Ook alle ambulances rijden naar de spoed op campus Sint-Elisabeth.

Uitzondering voor patiënten van diensten gynaecologie-verloskunde en pediatrie.

Voor de diensten gynaecologie-verloskunde en pediatrie geldt een uitzondering. Voor deze patiënten (zwangere vrouwen, dringende gynaecologische ingrepen en kinderen) blijft de acute opvang op campus Sint-Jozef ongewijzigd. Zij kunnen hier altijd terecht 7d/7d en 24u/24u.

Naar de realisatie van 2 campusprofielen voor AZ Turnhout

AZ Turnhout is het resultaat van de fusie tussen de twee Turnhoutse ziekenhuizen in 2009.  Een jaar geleden werd voor het ziekenhuis de campusindeling goedgekeurd. Dit plan gaat uit van twee campusprofielen:

  • campus Sint-Elisabeth wordt een campus voor intensieve en spoedgerelateerde opnames en ingrepen
  • campus Sint-Jozef wordt een campus voor planbare opnames en ingrepen

Met de centralisatie van spoed op campus Sint-Elisabeth gaat vanaf 2 mei deze campusindeling effectief in voege.  Naast de verhuis van de spoedafdeling, zijn er nog andere afdelingen en diensten verhuisd de voorbije weken. Meer info lees je onder de rubriek 'over AZ Turnhout'

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook