Vanaf 19 september gebeurt spoedopvang ’s nachts enkel nog op campus Sint-Elisabeth

sfeerbeeld Vanaf 19 september gebeurt spoedopvang ’s nachts enkel nog op campus Sint-Elisabeth Vanaf 19 september gebeurt spoedopvang ’s nachts (van 20 tot 8u) enkel nog op campus Sint-Elisabeth.

 

Op maandag 19 september 2011 zet AZ Turnhout een belangrijke stap richting volledige centralisatie van de spoedgevallendienst op campus Sint-Elisabeth (Rubensstraat). Vanaf die dag gebeurt spoedopvang ’s nachts (tussen 20 en 8 uur) enkel nog op campus Sint-Elisabeth, en dit zowel op weekdagen als tijdens het weekend. Dit betekent dat spoedopvang ’s nachts vanaf 19 september niet meer mogelijk is op campus Sint-Jozef (Steenweg op Merksplas). Overdag kunnen patiënten nog wel op de spoed van Sint-Jozef terecht.

Uitzondering voor diensten gynaecologie-verloskunde, pediatrie en PAAZ

Voor de diensten gynaecologie-verloskunde, pediatrie en PAAZ, die gecentraliseerd zijn op campus Sint-Jozef, wordt een uitzondering gemaakt. Deze patiënten (zwangere vrouwen, dringende gynaecologische ingrepen, kinderen en psychiatrische patiënten) moeten zich zowel overdag als ’s nachts gewoon blijven aanmelden op de spoed van campus Sint-Jozef.

Twee campusprofielen voor AZ Turnhout

AZ Turnhout is het resultaat van de fusie tussen de twee Turnhoutse ziekenhuizen. Bepaalde medische diensten worden samengebracht op één van beide campussen. Zo ontstaan groeimogelijkheden en kunnen bijkomende medische specialisaties worden ontwikkeld.


In het voorjaar van 2011 werd voor het ziekenhuis de definitieve campusindeling goedgekeurd. Dit plan gaat uit van twee campusprofielen:

  • campus Sint-Elisabeth wordt een campus voor intensieve en spoedgerelateerde opnames
  • campus Sint-Jozef wordt een campus voor planbare opnames

De verhuisbewegingen om tot deze campusindeling te komen, gebeuren stap voor stap. Een aantal diensten (gynaecologie-verloskunde, pediatrie en cardiologie) zijn reeds samengebracht op één campus. Op 19 september is AZ Turnhout klaar voor de volgende stap. Bij elke verhuizing blijft kwaliteitsvolle en veilige zorg voor de patiënt de absolute prioriteit.

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook