U bent in goede handen

sfeerbeeld U bent in goede handen Van 14 februari tot 15 maart loopt in ons land de nationale campagne voor handhygiëne 'U bent in goede handen' in zorginstellingen.

Een goede handhygiëne redt mensenlevens

Van 14 februari tot 15 maart loopt in ons land de nationale campagne voor handhygiëne in zorginstellingen. Ook AZ Turnhout hecht hier veel belang aan. Een goede handhygiëne zowel bij onze medewerkers als bij de patiënten, is een zeer eenvoudige, doeltreffende en bovendien uiterst goedkope maatregel om de overdracht van deze infecties te vermijden. Een correcte handhygiëne staat immers garant voor een daling van het aantal ziekenhuisinfecties en redt mensenlevens!


De nationale campagne zal ook in AZ Turnhout zichtbaar zijn, ondermeer door :

 

  • Affiches van 2011 ‘U bent in goede handen’ op de afdelingen
  • De blauwe handjes in magneetvorm
  • Grote affiches in de hal 

Metingen in AZ Turnhout

In AZ Turnhout worden op regelmatige basis metingen georganiseerd op de diensten. Tijdens deze observaties wordt nagegaan of er een correcte handhygiëne wordt toegepast, hoeveel juwelen en horloges er gedragen worden, of de nagels kort geknipt zijn, enzovoort. Herhaaldelijke interne en externe sensibilisering heeft alvast veel resultaat opgeleverd.  100% handhygiëne, dat is het streefdoel!

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook