U bent in goede handen!

sfeerbeeld U bent in goede handen! Maart staat in het teken van aandacht voor goede handhygiëne bij onze zorgverleners. Ook u als patiënt kunt mee helpen om ziekenhuisinfecties te voorkomen!

Jaarlijks sterven er in België 17.500 patiënten aan een ziekenhuisinfectie. Dat zijn er 17.500  te veel. En door een hele simpele handeling zouden we met z’n allen dit aantal drastisch kunnen doen dalen. Een simpele handeling die levens redt: basis handhygiëne.

Werk mee aan de daling van het aantal ziekenhuisinfecties.  

Via onze handen vervoeren we miljoenen microben. Als onze handen niet proper zijn, kunnen ziekteverwekkende microben overgedragen worden. Niet alleen op andere patiënten, maar je neemt deze microben ook mee naar huis.

Strikte handhygiëne is dan ook een zeer doeltreffende manier om de verspreiding van zorginfecties tegen te gaan.

 

AZ Turnhout voert intern bij zijn zorgverleners een extra sensibiliseringscampagne over handhygiëne en het belang ervan. Maar ook u kunt als patiënt uw steentje bijdragen. Spring zelf zorgvuldig om met handhygiëne en spreek de arts of verpleegkundige erop aan als je twijfelt of ze hun handen wel gewassen of ontsmet hebben.

 

Details leest u in de patiëntenbrochure 'Het belang van een goede handhygiëne'.

 

Handhygiëne in beeld: https://www.youtube.com/watch?v=EpO5kfU0EdU

 

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook