Test je gezondheid op Wereldnierdag

sfeerbeeld Test je gezondheid op Wereldnierdag Op donderdag 9 maart (Wereldnierdag) kan je gratis je gezondheid testen. Een gezonde levensstijl verkleint de kans op nierziekte.

 

Patiënten en bezoekers van campus Sint-Jozef kunnen op donderdag 9 maart in enkele minuten gratis hun gezondheid testen. In de inkomhal kan iedereen tussen 9.30 en 16.30u bloeddruk, pols, gewicht en lengte laten meten. Op basis van deze gegevens zien we snel hoe iemands algemene gezondheid er aan toe is. Wie niet goed scoort op de testen, krijgt extra info mee met onder andere tips over gezond eten.

 

AZ Turnhout organiseert deze actie naar aanleiding van Wereldnierdag. Een gezonde levensstijl is namelijk erg belangrijk voor de nieren.


Invloed van je levensstijl op je nieren


Mensen met overgewicht, maken 83% meer kans op een nierziekte in vergelijking met mensen met een gezond lichaamsgewicht.

 

Overgewicht gaat vaak gepaard met verhoogde bloeddruk, verhoogde suikerspiegel en hoge cholesterolwaarden. Deze kunnen leiden tot aderverkalking en suikerziekte, wat de meest voorkomende oorzaken zijn van nierziekte.

 

Een gezonde levensstijl helpt dus niet enkel om overgewicht te voorkomen, het verkleint ook je kansen op nierziekte.


Wat is nierziekte


Chronische nierziekte treft 1 op 10 mensen wereldwijd. Terwijl de ernst van de ziekte kan verschillen van persoon tot persoon, is een nierziekte meestal niet te genezen en zal een nierpatiënt levenslang zorg nodig hebben.

 

Wereldnierdag is een initiatief dat jaarlijks mensen en overheden over de hele wereld wil informeren over nierziekte. De organisatie zet in op het voorkomen van de ziekte en een vroege opsporing van nierziekte.

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook