Stad Turnhout en AZ Turnhout slaan handen in elkaar en voeren campagne rond orgaandonatie

sfeerbeeld Stad Turnhout en AZ Turnhout slaan handen in elkaar en voeren campagne rond orgaandonatie Op 13 en 18 oktober 2011 infostand over orgaandonatie in AZ Turnhout

Orgaandonatie is van levensbelang

Tussen half oktober en half november voert de stad Turnhout een sensibiliseringscampagne rond orgaandonatie. Deze campagne, Beldonor genaamd, keert jaarlijks terug naar aanleiding van de Europese dag voor orgaandonatie (22 oktober 2011). Het doel van de campagne is om zoveel mogelijk mensen te informeren over orgaandonatie en hen te stimuleren zich als donor te laten registreren. Orgaandonatie is immers van levensbelang. Door het acute gebrek aan organen, gelden momenteel lange wachtlijsten voor orgaantransplantaties.

 

Infostand over orgaandonatie op beide campussen

AZ Turnhout, dat orgaandonatie op verschillende manieren wil stimuleren, zet mee zijn schouders onder het project en steunt de campagne. In oktober wordt in het onthaal van beide campussen een infostand rond orgaandonatie ingericht:

 

  • campus Sint-Elisabeth (Rubensstraat 166): donderdag 13 oktober (10 - 16 uur)
  • campus Sint-Jozef (Steenweg op Merksplas 44): dinsdag 18 oktober (10 - 16 uur)

Wij nodigen u uit om zeker een kijkje te nemen aan de stand. U kunt er zich laten informeren over orgaandonatie. Meer nog, als u een inwoner van Turnhout bent, kunt u zich aan de stand zelfs officieel als donor laten registreren.

 

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook