Opening Chest Pain Unit (CPU) voor spoedpatiënten met pijn op de borst

sfeerbeeld Opening Chest Pain Unit Vanaf maandag 30 juni is er een nieuwe afdeling werkzaam binnen de discipline cardiologie, met name de Chest Pain Unit (kortweg CPU).

 

De Chest Pain Unit van AZ Turnhout is de eerste in de regio. Enkele grote ziekenhuizen hebben een CPU maar in de regionale ziekenhuizen is dit toch eerder uitzonderlijk.

 

Pijn op de borst is een frequente aanmeldingsklacht op de dienst spoedgevallen van ons ziekenhuis. De oorzaken van pijn op de borst zijn echter divers en kunnen gaan van ernstige en dringend te behandelen hartproblemen, over slokdarmaandoeningen tot andere, minder dringende aandoeningen.

 

Patiënten die met pijn op de borst zich aanmelden op de spoed van AZ Turnhout zullen vanaf nu sneller en gerichter doorstromen naar de juiste afdeling door de oprichting van een Chest Pain Unit.

 

Enerzijds worden patiënten met een mogelijk acute cardiale problematiek nauwkeuriger geobserveerd en sneller adequaat behandeld. Anderzijds moet de CPU de eerste uren van een ziekenhuisopname voor de risicopatiënten vlotter doen verlopen, onder meer door een snellere doorstroming vanuit de dienst spoedgevallen.

 

Klik hier voor meer info over de werking van de dienst spoedgevallen.

  

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook