Norovirus in AZ Turnhout lijkt stilaan onder controle

AZ Turnhout besloot eind vorige week, in overleg met experten, om de genomen maatregelen om het norovirus in te dijken, te versoepelen. Het aantal patiënten op de quarantaine afdeling is met 14 patiënten gedaald.

Eind vorige week hebben 14 patiënten de quarantaine afdeling op campus Sint-Elisabeth kunnen verlaten. De toestand lijkt dus stilaan te verbeteren. Bovendien zijn er ondertussen ook de meeste afdelingen reeds meer dan 48 uur volledig virusvrij. Deze afdelingen werden, in overleg met experten, terug open gesteld. Er is dus geen volledige opnamestop meer van kracht, maar het ziekenhuis blijft uiterst waakzaam en voert permanent testen uit bij patiënten die symptomen (braken, diarree) van het norovirus vertonen. Ook de quarantaine afdeling blijft nog steeds werkzaam.
De situatie wordt elke dag nauw opgevolgd. Dagelijks herevalueert een kernteam de situatie en bekijkt of er extra maatregelen nodig zijn.

 

Het ziekenhuis blijft ondertussen alle patiënten die symptomen hebben van het norovirus, isoleren op een aparte afdeling op campus Sint-Elisabeth. Op die afdeling gelden strikte bezoekersmaatregelen zoals minder bezoekuren en een beperkt aantal bezoekers.

 

De situatie wordt elke dag nauw opgevolgd. Dagelijks herevalueert een kernteam de situatie en bekijkt of er extra maatregelen nodig zijn.

 

 

 

Twijfelt u toch nog of uw opname, ingreep of consultatie doorgaat? Neem contact op met de dienst opname op het nummer 014 40 60 11.

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook