Wegenwerken rond het ziekenhuis

In september en oktober wordt er op 3 plaatsen in de buurt van onze campussen gewerkt. We vragen om hiermee rekening te houden en iets vroeger te vertrekken voor uw afspraak.

 

 

Steenweg op Merksplas: ter hoogte van het crematorium (17 september - 19 oktober)

Het crematorium bevindt zich op de Steenweg op Merksplas, ongeveer een kilometer voor onze campus Sint-Jozef. Tijdens deze werken wordt er een veilige oversteekplaats aangelegd van de bushalte naar het crematorium. Het verkeer moet beurtelings over 1 rijstrook rijden ter hoogte van de werken. Tijdelijke verkeerslichten regelen het verkeer. Hou rekening met een vertraging aangezien de Steenweg op Merksplas een veelgebruikte weg is. Met de fiets kan je de werken steeds langs beide kanten passeren.

Ring van Turnhout: nachtelijke werken op 2 plaatsen (12 - 21 september)

Vanaf woensdagavond 12 september vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer het wegdek van de buitenring rond Turnhout (richting Oud-Turnhout) tussen de kruispunten met de Steenweg op Zevendonk en de Steenweg op Turnhout. Vanaf donderdagavond 13 september starten er ook werken op de buitenring tussen de kruispunten met de Steenweg op Oosthoven en de Kastelein. Het nieuwe wegdek zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers verbeteren. Om de hinder voor het verkeer zo klein mogelijk te houden wordt er uitsluitend ’s avonds en ’s nachts gewerkt (20.30u - 6u).

 

Tijdens de werken blijft er altijd verkeer in beide richtingen mogelijk. Overdag is er geen hinder en blijven er steeds twee rijstroken beschikbaar in elke richting. De pechstrook/parkeerstrook op de buitenring wordt wel afgesloten. ’s Avonds en ’s nachts beschikt het verkeer op de buitenring (richting Oud-Turnhout) maar over één rijstrook. Voor fietsers is er tijdens de werken geen hinder, het fietspad blijft steeds open.

Turnhout - Vlimmeren: nachtelijke werken (17 - 28 september)

Het wegdek van de Antwerpsesteenweg/Turnhoutseweg/Antwerpseweg tussen Turnhout en Vlimmeren is op verschillende plaatsen aan vernieuwing toe. Daarom zal het Agentschap Wegen en Verkeer verspreid over drie zones het wegdek vernieuwen. De werken starten vanaf 17 september en duren 2 weken. Om de hinder voor het verkeer te beperken, wordt er uitsluitend ’s nachts gewerkt (20 - 5u). Overdag blijft de rijbaan steeds open in beide richtingen.

 

  • Fase 1 (17/09 - 21/09): Tussen Turnhout en Beerse - vanaf het kruispunt Steenweg op Antwerpen (N12) met de Turnhoutse ring (R13) tot aan het kruispunt Hofeinde/Schoolstraat.
  • Fase 2 (17/09 - 21/09): Tussen Turnhout en Beerse - vanaf het kruispunt Hofeinde/Schoolstraat tot aan het kruispunt met de Heibergstraat (uitgezonderd een beperkte zone ter hoogte van de Dennendreef).
  • Fase 3 (24/09 - 28/09): Tussen Beerse en Vlimmeren - vanaf het kruispunt met de Nieuwe Dreef tot aan het kruispunt Hei-ende/Statiestraat (N104).

Het verkeer moet tijdens fase 1 & 2 een omleiding volgen, tijdens fase 3 is er een andere omleiding voorzien. Deze zijn te bekijken op de website van wegen en verkeer.

 

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook