Lezing Krista Bracke

Op dinsdagavond 24 april geeft Krista Bracke een lezing in AZ Turnhout. Toen ze in 2009 getroffen werd door een immuunziekte, veranderde haar leven compleet van de ene op de andere dag. Ze reist sindsdien het hele land rond om over haar ervaringen te vertellen.

 

Cover Mijn leven op steltenEén vingerknip en een teletijdmachine dropt je in een compleet nieuw bestaan, zonder weg terug. Het overkwam Radio 1-producer en presentator Krista Bracke. Op zondag interviewt ze nog zanger Luc De Vos, nauwelijks vijf dagen later is ze op sterven na dood, omdat een leger streptokokken haar lichaam probeert over te nemen.


Krista Bracke ging in 2009 door een hel, maar een groep sterke en straffe mensen wou haar nog niet laten gaan. Met succes, al draagt ze de sporen van het zware gevecht dat ze heeft geleverd: voortaan gaat ze door het leven met twee onderbeenprothesen, een halve rechterhand, een chronische longaandoening en een immuundefect. Of om het met de woorden van Krista zelf te zeggen: "Ik heb zo veel geluk gehad".


In haar boek ‘Mijn leven op stelten’ vertelt Krista Bracke over de strijd die ze heeft geleverd om met de beperkingen van haar nieuwe leven om te gaan. Om opnieuw een evenwicht te vinden in haar bestaan als mama van twee zonen. Om haar grenzen telkens weer een beetje te verleggen, want zoveel jaar later kan ze weer stappen, zwemmen, fietsen, autorijden en ja zelfs, tango dansen.

 

Praktische info

  • AZ Turnhout campus Sint-Jozef –Steenweg op Merksplas 44 – 2300 Turnhout - 6e verdieping.
  • Dinsdag 24 april 2018 om 19.30u. De lezing duurt 1,5 uur gevolgd door een signeermoment.
  • 5 euro per persoon, te betalen bij aankomst op 24 april. De opbrengst van de lezing gaat volledig naar gezondheidszone Fataki.
  • Inschrijven is verplicht en kan tot 19 april via fataki@azturnhout.be. Vermeld je voor- en achternaam, aantal aanwezigen en telefoonnummer.

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook