Nieuw parkeergebouw met 566 plaatsen aan campus Sint-Elisabeth

sfeerbeeld Nieuw parkeergebouw met 566 plaatsen aan campus Sint-Elisabeth AZ Turnhout start in januari met de bouw van het parkeergebouw aan campus Sint-Elisabeth.

Het aantal parkeerplaatsen aan het ziekenhuis in de Rubensstraat wordt weldra verdubbeld. Op 12 december heeft AZ Turnhout het contract voor de bouw van een parkeergebouw met de bouwfirma Vanhout ondertekend. Begin januari starten de voorbereidende werken. Het ziekenhuis hoopt tegen de zomer van 2012 gloednieuwe parkeergelegenheid te hebben voor een kleine 600 wagens en 300 fietsen!

Start van de werken begin januari 2012

Eind december 2010 kreeg AZ Turnhout groen licht van de overheid voor de bouwvergunning van een bovengrondse parking. Vorige week volgde de officiële toewijzing van de bouw van het project aan de aannemer Vanhout. De voorbereidende werken starten al in januari (als het weer het toelaat) en duren normaal gezien tot de zomer 2012, waarna het gebouw onmiddellijk in gebruik kan worden genomen. Het architectenbureau OSAR heeft gekozen voor een heel open en licht gebouw waar de verdiepingen in elkaar overvloeien. Dit komt ondermeer het veiligheidsgevoel ten goede.

 

“Wij zijn bijzonder blij dat de werken aan het parkeergebouw nu snel van start zullen gaan, gezien het nijpend tekort aan parkeerplaats op campus Sint-Elisabeth.” Zo stelt Jeroen Hendrickx, facilitair directeur van AZ Turnhout. “De parking biedt ruimte voor 566 voertuigen waarvan 56 mindervaliden parkings. Ook aan de spoed voorzien we een 20-tal parkeerplaatsen. In het kader van duurzame mobiliteit in en rond de stad blijven wij alle patiënten, bezoekers en medewerkers  weliswaar stimuleren om met de fiets te komen. Want ook daar is aan gedacht: vanaf de zomer 2012 zullen er aan campus Sint-Elisabeth 300 fietsenstallingen ter beschikking zijn.”

Betalend parkeren

De nieuwe parkeerplaatsen zullen betalend zijn. Zoals eerder aangekondigd zal het ziekenhuis wellicht met sociale tarieven werken en met aangepaste formules voor langparkeerders of mensen die regelmatig op de campus moeten zijn. Deze parkeerpolitiek wordt de komende maanden verder gefinaliseerd.

Aansluiting met de Turnhoutse ring

Het parkeergebouw past volledig binnen de gedeelde visie van de stad, OCMW en het ziekenhuis op de ruime omgeving rondom campus Sint-Elisabeth, wat een groene parkachtige ruimte zal worden. Het gebouw komt te staan tegen de ring voor de hoofdingang van de campus. Voorlopig zal de parking nog bereikbaar zijn vanuit de Rubensstraat, maar zowel AZ Turnhout als de stad ijveren voor een snelle realisatie van de aansluiting van het parkeergebouw met de ring van Turnhout. Hierdoor zal de toegang tot de campus veel vlotter gaan en worden omliggende straten ontlast van verkeer.

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook