Kunst als bron van troost en hoop

Op 9 juni worden er nieuwe werken toegevoegd aan het kunstproject 'Blijde Gedachten'. Lees meer...

 

De kunst van het project 'Blijde Gedachten' in de wachtzaal van de raadplegingen oncologie op campus Sint-Elisabeth is al jaren een bron van troost en hoop voor de patiënten. Op 9 juni wordt de collectie in de wachtzaal aangevuld met nieuw werk. De blijde gedachten breiden ook uit naar de verpleegafdeling locomotorische revalidatie op campus Sint-Jozef.

 

De nieuwe dubbeltentoonstelling kreeg de naam 'Olifanten hebben voorrang'. Dit jaar zette kunstenares Marie Snauwaert haar schouders mee onder het project.

Kunst maakt positieve krachten los

De leerlingen van het tweede jaar secundair onderwijs, richting Kunst, van het Heilig Graf in Turnhout werken elk jaar rond het thema ‘Blijde Gedachten’. Ze zoeken samen met een kunstenaar naar een manier om door middel van kunst, troost en hoop te geven aan mensen die zich door ziekte in een moeilijke fase van hun leven bevinden. Mooie beelden en teksten kunnen negatieve gedachten breken en positieve krachten losmaken.

 

De nog erg jonge leerlingen ontdekken op een spontane manier hoe ze mensen via allerlei kunstvormen moed kunnen geven. De kleurrijke aanpak en mooie woorden in de wachtkamer maken patiënten vrolijk en leiden hen even af van hun zorgen.

Praktische info

De kunstwerken worden een jaar lang tentoongesteld op de twee campussen van AZ Turnhout.

  • Campus Sint-Elisabeth: wachtzaal raadplegingen oncologie (volg route B23) 
  • Campus Sint-Jozef: verpleegafdeling locomotorische revalidatie (volg route E16)

 

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook