Jo Leysen wordt nieuwe algemeen directeur AZ Turnhout

sfeerbeeld Jo Leysen wordt nieuwe algemeen directeur AZ Turnhout De raad van bestuur van AZ Turnhout vzw stelde woensdag 18 december Jo Leysen voor als nieuwe gedelegeerd bestuurder van het ziekenhuis.

Hans Ramaekers, algemeen directeur van AZ Turnhout vzw verliet in mei 2013 omwille van privéredenen het ziekenhuis. Sindsdien werd gezocht naar een opvolger. De raad van bestuur draagt nu Jo Leysen voor als gedelegeerd bestuurder van AZ Turnhout.

 

Jo Leysen is 52 jaar, woont sinds zijn jeugdjaren in Turnhout en liep er school in het St.-Jozefcollege. Hij werkt sinds 1992 als neus-, keel- en oorarts, gelaats- en halschirurg in het ziekenhuis. Vanaf 1997 zetelde hij in de medische raad, tussen 2000 en 2007 als voorzitter. Vanuit deze functie was hij betrokken bij de verzelfstandiging van het St.-Elisabethziekenhuis en de fusie van de twee Turnhoutse ziekenhuizen in 2009.
In 2007 werd hij medisch directeur, eerst in het St.-Elisabethziekenhuis, later na de fusie ook in AZ Turnhout vzw. Sinds 15 juli 2013 is hij daarnaast waarnemend algemeen directeur.

 

De nodige administratieve stappen worden nu gezet om in een Bijzondere Algemene Vergadering op 29 januari 2014 zijn aanstelling als gedelegeerd bestuurder te formaliseren. Het ziekenhuis gaat ondertussen op zoek naar een nieuwe medisch directeur.

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook