Huisartsenvereniging Turnhout en AZ Turnhout formaliseren samenwerking

AZ Turnhout en Huisartsenvereniging Turnhout zijn al jarenlang voorloper in de samenwerking tussen huisartsen en ziekenhuizen. De positieve en groeiende samenwerking werd nu op papier gezet.

 

Huisartsenvereniging Turnhout (HVRT) en AZ Turnhout hebben al jaren een traditie van overleg. Hieruit ontstonden veel gezamenlijke projecten en activiteiten. Zo is er een volledig vernieuwd pre-operatief dossier uitgewerkt door een werkgroep van huisartsen en specialisten. Samen pasten ze het pre-operatief dossier aan tot een document dat voor beide groepen vlot in te vullen is en dat aan alle nieuwe richtlijnen voldoet. Dankzij een gezamenlijke navorming weet elke huisarts en specialist hoe ze het nieuwe dossier moeten gebruiken. Gezamenlijke navorming staat sowieso elke maand op de agenda. HVRT en AZ Turnhout kiezen een thema, waarna een specialist met enkele huisartsen de vorming uitwerkt. Zo is elke navorming volledig gemaakt op maat van de huisartsen. 

 

Daarnaast zijn er onder meer duidelijke afspraken gemaakt over interne doorverwijzing, het voorschrijven van kalmeermiddelen of angstremmers en opname en ontslag van patiënten. Door het op papier zetten van richtlijnen is de vrijblijvende samenwerking die er altijd was officieel gemaakt.

 

Een volgende project is de optimalisatie van de samenwerking tussen de spoed- en de wachtdienst. Hiervoor werd al een werkgroep opgestart. HVRT en de spoeddienst van AZ Turnhout zullen bekijken hoe ze beide diensten nog beter op elkaar kunnen afstemmen.

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook