Het diabetesteam van AZ Turnhout meet jouw glycemiewaarde op Werelddiabetesdag

Loop jij een risico op diabetes type 2 ? Kom op 14 november, Werelddiabetesdag, naar AZ Turnhout campus Sint-Jozef en laat gratis je glycemiewaarde meten.

 

Op dinsdag 14 november is het Werelddiabetesdag. Diabetes is een aandoening die gekenmerkt wordt door een te hoog suikergehalte in het bloed. Vroeger sprak men ook van suikerziekte. Maar liefst 8% van de Vlamingen heeft diabetes en 1/3e daarvan weet zelf niet dat hij of zij diabetes heeft. Reden te meer om ook in AZ Turnhout hier extra aandacht aan te schenken. Op 14 november kunnen bezoekers, patiënten en medewerkers gratis hun glycemiewaarde laten meten.

 

Endocrinoloog dr. Joke Cuypers legt uit: “aan de hand van de glycemiewaarde, of in de volksmond ‘de suiker’, meten we de hoeveelheid suiker in het bloed.  Als je daar enkele parameters zoals  buikomtrek, lengte, gewicht … bijneemt, kunnen we het risico bepalen dat een patiënt loopt om diabetes type 2 te ontwikkelen.”

 

Waar?  AZ Turnhout Campus Sint-Jozef, Steenweg op Merksplas 44, 2300 Turnhout
Wanneer? 14 november 2017 tussen 10 en 16 uur doorlopend

 

Meer informatie op deze website (klik hier)

 

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook