Filippijnen bezoeken AZ Turnhout

sfeerbeeld Filippijnen op bezoek Enkele Filippijnse zorgverleners bezochten op donderdag 5 mei de afdelingen moeder en kind van AZ Turnhout.

Filippijnen bezoeken AZ Turnhout

Emma en Jonathan zijn Filippijnse zorgverleners en bezochten op uitnodiging van Wereldsolidariteit de afdelingen pediatrie, materniteit en prematuurtjes op campus Sint-Jozef. Ze waren onder de indruk van de aanpak en de materialen die hier voorhanden zijn. In België heeft de overheid veel geld voor gezondheidszorg. Op de Filippijnen gaat slechts 2,3% van het budget naar de gezondheidssector. Patiënten moeten dan ook bijna alles zelf betalen, waardoor ze minder makkelijk naar een ziekenhuis zullen gaan.

 

Het bezoek aan ons ziekenhuis moet voor Emma en Jonathan een stimulans zijn om de strijd in eigen land voort te zetten en hun regering te overtuigen van het belang van gezondheidszorg op de Filippijnen.

Lentecampagne van Wereldsolidariteit

Wereldsolidariteit richt haar lentecampagne op het thema 'Kom op voor gezondheid wereldwijd'. Zo wil ze beleidsmakers in Noord en Zuid onder druk zetten om een degelijk gezondheidsbeleid uit te werken.

 

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook