Een Hart voor Werk wordt bekroond

sfeerbeeld Een Hart voor Werk wordt bekroond Het project 'Een Hart voor Werk' wordt bekroond door het Europees Sociaal Fonds en breidt uit naar heel Vlaanderen.

Het project ‘Een Hart voor Werk’ dat mensen met een hartprobleem uit het revalidatiecentrum van AZ Turnhout opnieuw aan het werk helpt, werd twee jaar na de start bekroond door de expertencommissie van het Europees Sociaal Fonds. Hierdoor zal de nieuwe dienstverlening ingang kunnen vinden in heel Vlaanderen. 

Gestart als een pilootproject begin 2011

Begin februari 2011 werd binnen het cardiologisch revalidatiecentrum van AZ Turnhout het unieke pilootproject ‘Een Hart voor Werk’ opgericht. Aan de basis van dit initiatief liggen meerdere partners: vzw Hartziekte, AZ Turnhout, GTB, RESOC Kempen, VDAB en CM.
Het doel van ‘Een Hart voor Werk’ is om mensen met een hartziekte opnieuw te kunnen laten functioneren op de arbeidsmarkt, door hen tijdens hun revalidatieperiode de nodige sociale en administratieve begeleiding en ondersteuning te bieden. Tijdens het eerste test jaar werden maar liefst meer dan 25 personen met een hartprobleem opnieuw aan werk geholpen.

Uitbreiding naar heel Vlaanderen

Na twee jaar waren niet alleen de projectpartners maar ook de expertencommissie van het Europees Sociaal Fonds het erover eens dat ‘Een Hart voor Werk’ een uiterst relevant project is. Daarom wordt het project verlengd en zullen de nodige inspanningen geleverd worden om de nieuwe dienstverlening in heel Vlaanderen ingang te laten vinden.


“Het project levert ons heel wat nieuwe inzichten om de tewerkstellingskansen van personen na een zware hartaandoening aanzienlijk te vergroten”, zegt cardioloog/revalidatiearts Karen Debie van ons ziekenhuis. “Het is belangrijk dat in alle revalidatiecentra hier aandacht aan wordt geschonken!”

 

Meer info op www.hartziekte.be


 

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook