Dinamo haakt 503 inktvisjes voor AZ Turnhout

sfeerbeeld Dinamo haakt 503 inktvisjes voor AZ Turnhout Maar liefst 26 cursisten van Dinamo haakten in totaal 503 inktvisjes. Zij schonken die op 31 maart aan de verpleging van de prematuren van AZ Turnhout.

 

Monique Charbon, als vrijwilliger actief bij Dinamo, las over een Deense vrouw die voor een te vroeg geboren kindje een inktvis had gehaakt en bij de baby in de couveuse had gelegd. De inktvis maakte het kind rustiger, waarna het experiment bij andere premature baby's werd herhaald. Dit bleek hetzelfde effect te hebben. Met dit verhaal overtuigde Monique bij Dinamo 26 haaksters en breidsters om inktvissen te maken. Olga Godecharle had de leiding over de haakploeg die vanaf september 2014 aan de slag ging. Na wat oefenen slaagden ze er in om een inktvisje in 2,5 uur af te werken.

 

Op dinsdag 31 maart schonk Dinamo hun resultaat van maar liefst 503 inktvisjes aan AZ Turnhout. We zijn bijzonder opgetogen met dit hartverwarmend gebaar. Wij geven de inktvisjes ook mee met de ouders, wat enorm geapprecieerd wordt. De inktvissen voldoen wel een strenge veiligheidseisen en moeten op 60 graden gewassen worden alvorens bij de baby's te leggen.

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook