Diefstal oude administratieve patiëntgegevens blijft beperkt

AZ Turnhout ontving eind februari mails van een onbekende met de melding dat er data van het ziekenhuis gestolen zijn. Sindsdien zijn er geen gelijkaardige mails meer ontvangen en werden er ook geen data vrijgegeven.

 

AZ Turnhout ontving op 27 februari drie mails van een onbekende met de melding dat er patiënten data van het ziekenhuis gestolen zijn. In de mails dreigde de verzender deze gegevens openbaar te maken. 

 

AZ Turnhout heeft sindsdien geen gelijkaardige mails meer ontvangen. Er werden ook geen data vrijgegeven. AZ Turnhout heeft officieel klacht neergelegd en de privacycomissie is ingelicht. De onderzoeken zijn bij beide instanties nog steeds lopende. 

 

Jo Leysen, gedelegeerd bestuurder AZ Turnhout, licht toe: “Verder onderzoek bevestigt dat het enkel gaat om oude administratieve gegevens van 19 patiënten die komen uit één enkel softwarepakket. We hebben  meteen heel wat stappen ondernomen. De betrokken patiënten werden op de hoogte gebracht. Onze afdeling ICT staat nog steeds in nauw contact met onze externe experts gegevensbescherming. Zij onderzoeken de zaak ook en we verwachten dat ze midden april hun onderzoek zullen afronden."

 

Deze diefstal heeft verder geen enkele impact op de operationele werking van het ziekenhuis.

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook