Dringend hulp nodig? Bereik de noodcentrales nu ook via app.

De gratis app 112 BE zorgt ervoor dat ziekenwagen, brandweer of politie sneller en accurater kunnen reageren op noodoproepen. Lees meer...

 

Voordelen

3 hulpdiensten, 1 app: Het belangrijkste voordeel van deze app is dat je de noodnummers niet moet onthouden en je deze dus ook niet kan vergeten als je in paniek bent. Je klikt gewoon op het icoontje van brandweer, ambulance of politie afhankelijk van welke hulp je nodig hebt. Natuurlijk blijven de noodcentrales ook bereikbaar via vaste telefoon en GSM.

Lokalisatie: De noodcentrales kunnen je dankzij deze app makkelijker terugvinden. Op een afgelegen plaats, in het midden van een bos of een ingewikkeld netwerk van autostrades kan je vaak zelf niet meteen doorgeven waar je bent. De app stuurt je positie naar de noodcentrale zodra je belt en stuurt daarna elke 30 seconden een update van je positie. De app kan zo een kostbare tijdswinst opleveren.

Chatfunctie: Doven, slechthorenden en mensen met een spraakstoornis kunnen eenvoudig in de app aangeven dat zij niet kunnen telefoneren. Zij kunnen dan via berichten met de noodcentrale communiceren. Als je niet doof of slechthorend bent en geen spraakstoornis hebt, zal de noodcentrale slechts uitzonderlijk de chatfunctionaliteit activeren als de operator de oproeper niet kan verstaan. Dit kan bijvoorbeeld als er te veel achtergrondlawaai is of als de oproeper geen van de landstalen of Engels praat. Berichten in een andere taal worden automatisch vertaald voor de operator en omgekeerd. Berichten versturen duurt echter langer dan praten en de operator kan bijvoorbeeld ook niet even makkelijk instructies geven hoe iemand te reanimeren als dit nodig zou zijn bijvoorbeeld.

Extra informatie: Je kan bepaalde medische info in de app ingeven na het downloaden, zoals hartproblemen, allergieën (aan medicatie), epilepsie, diabetes… De operator heeft deze informatie nog voordat je iets gezegd hebt en kan dit doorgeven aan de hulpdiensten die ter plaatse komen.

Alarm: Ben je bewusteloos gevallen en vinden de hulpdiensten niet, dan kunnen de noodcentrales je GSM laten rinkelen via de app.

Contactgegevens: De noodcentrales weten dankzij de app waar je woont.

Gratis: De app is gratis, net zoals het bellen naar de noodnummers.

Download de app vandaag nog

Download de app vandaag nog. Zo staat deze al op je gsm als je dringend hulp nodig hebt van brandweer, ambulance of politie in België. Elke seconde telt in geval van een noodsituatie.

Ga naar de App (iphone) of Play (android) Store, en zoek naar '112 BE'. Download en installeer de app. Bij het registreren vul je je naam, contactgegevens en extra info in. Deze gegevens zien de noodcentrales automatisch als je ooit via de app een noodoproep doet.

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook