'Kom op voor gezondheid wereldwijd'

sfeerbeeld Campagne Wereldsolidariteit AZ Turnhout steunt campagne van Wereldsolidariteit

De campagne 'Kom op voor gezondheid wereldwijd' is een initiatief van Wereldsolidariteit, samen met CM, Kazou, OKRA en Ziekenzorg cm. De campagne kaart de erbarmelijke gezondheidssituatie aan in het Zuiden, waar elke dag 30.000 kinderen sterven aan ziekten die te voorkomen zijn. Met de campagne wil Wereldsolidariteit de beleidsmakers onder druk zetten om een degelijk gezondheidsbeleid uit te werken, in samenwerking met sociale bewegingen en mutualiteiten in hun land.

Campagne loopt ook in AZ Turnhout

In april is de campagne 'Kom op voor gezondheid wereldwijd' ook zichtbaar in AZ Turnhout. Op 15 april, in de namiddag, staat er op campus Sint-Jozef een infostand in het onthaal, waar flyers worden uitgedeeld en een petitie kan ondertekend worden. De patiënten krijgen een flyer bij hun middagmaal. Op 29 april lopen dezelfde acties op campus Sint-Elisabeth.

Waarom Wereldsolidariteit?

Arbeiders in het Zuiden krijgen geen redelijk loon, moeten vaak in zeer slechte omstandigheden werken, kennen bittere armoede en hebben geen toegang tot gezondheidszorg of sociale zekerheid. Aan dit onrecht wil Wereldsolidariteit structureel iets veranderen, met duurzame oplossingen.

Wereldsolidariteit werkt samen met meer dan 100 sociale bewegingen in 32 landen in Latijns-Amerika, Azië en Afrika. Wereldsolidariteit ondersteunt langetermijnplannen van deze partnerorganisaties. Campagnes in België versterken hun werk.

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook