Architect Osar zal masterplan en technisch-financieel plan nieuwbouw AZ Turnhout uitwerken

sfeerbeeld Architect Osar zal masterplan en technisch-financieel plan nieuwbouw AZ Turnhout uitwerken Osararchitects nv zal het masterplan en technisch-financieel plan opmaken voor de nieuwbouw van het ziekenhuis op campus Sint-Jozef.

 

Jo Leysen, gedelegeerd bestuurder van AZ Turnhout licht toe: “We hebben gekozen voor een combinatie van nieuwbouw en gedeeltelijk behoud van de bestaande infrastructuur. Zowel bij de leden van de raad van bestuur, directiecomité en medische raad viel het concept van Osar het meest in de smaak omdat het de patiënt centraal zet en vertrekt vanuit mensgerichte zorg. Een hoogbouw heeft minder dakoppervlakte en minder fundering nodig waardoor de ecologische voetafdruk minder is. Maar ook de loopafstanden voor onze medewerkers worden zo tot een minimum herleid. Bovendien biedt een hoogbouw het grote voordeel dat het bestaande gebouw tijdens de opbouw van de nieuwbouw operationeel kan blijven.” Zo besluit Jo Leysen.

Gebouw is een vertaling van de kernwaarden van AZ Turnhout

“Het ziekenhuis is een gebouw waarin complexe processen plaatsvinden. Hierin wilden we eenvoud en rust brengen”, licht Michiel Verhaegen van Osararchitects toe. “Door te focussen op gastvrijheid stellen we de patiënt en zijn omgeving centraal. We willen een gebouw dat connectie stimuleert: tussen mensen, disciplines en het omliggende landschap. Een helder plan met uitzicht, daglicht en overzicht, zodat er ruimte ontstaat voor de essentie. Wij hebben getracht om de waarden en ambitie van AZ Turnhout ‘Gast-in-ons-Huis’ te vertalen in het gebouw en daar zijn we blijkbaar in geslaagd. We kijken uit naar een fijne samenwerking en hopen de patiënten en het personeel van AZ Turnhout te verblijden met een slank en efficiënt ziekenhuis.”

 

Het volledige persbericht kunt u hier lezen (download pdf)

 

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook