Afscheid van Felix Vanbel als algemeen directeur AZ Turnhout.

sfeerbeeld Afscheid van Felix Vanbel als algemeen directeur AZ Turnhout. Afscheid van Felix Vanbel als algemeen directeur AZ Turnhout. Hans Ramaekers neemt het roer over.

 

Felix Vanbel (63) nam op 15 september afscheid van AZ Turnhout na een 40-jarige carrière in de Turnhoutse zorgsector. Hij wordt opgevolgd door Hans Ramaekers, vroeger algemeen directeur van het Ziekenhuis Maas en Kempen in Bree-Maaseik.

 

Felix Vanbel heeft het fusieziekenhuis AZ Turnhout van bij de start mee vorm gegeven. Hij stond aan het roer van heel wat succesvolle en belangrijke realisaties. Een kort overzicht: In 1972 heeft Felix Vanbel zijn eerste stappen gezet in de toenmalige Sint-Jozefskliniek in de Mermansstraat als verantwoordelijke voor de verpleegkundige en paramedische dienstverlening. Vanaf 1976 was hij intens betrokken bij de bouwkundige en organisatorische uitbouw van het AZ Sint-Jozef waarvan hij in februari 1982 de leiding toevertrouwd kreeg. Op 1 september 2009 kreeg Felix de functie van algemeen directeur van AZ Turnhout, waarbij een belangrijke doelstelling “de realisatie van de fusie tussen de twee Turnhoutse ziekenhuizen” ook effectief gestalte kreeg.

 

“De tijd is echter gekomen om voor AZ Turnhout de krijtlijnen voor de toekomst uit te stippelen. De opvolging van dit meerjarenproject vereist continuïteit en de inzet van een slagvaardig team.” zo stelt Vanbel. “Met deze elementen voor ogen besliste ik dat het tijd was om de fakkel door te geven.” 

 

Hans Ramaekers (44) heeft na een korte overgangsperiode op 15 september 2011 de functie van algemeen directeur overgenomen. De ziekenhuiswereld is hem verre van onbekend. 10 jaar lang stond hij aan het roer van het Ziekenhuis Maas en Kempen, ook een fusieziekenhuis.

 

AZ Turnhout wenst Felix Vanbel een welverdiend en zalig pensioen toe!

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook