Afbraak tijdelijk ziekenhuis campus Sint-Elisabeth

sfeerbeeld Afbraak tijdelijk ziekenhuis campus Sint-Elisabeth Van 30/08 tot 06/09 worden 'de containers' naast de ring van Turnhout afgebroken en weggevoerd.

Vertrouwd beeld modulaire units naast de Ringlaan verdwijnt na 4 jaar

Na een leven van bijna 4 jaar, wordt het tijdelijk ziekenhuis van AZ Turnhout campus Sint-Elisabeth naast de ring van Turnhout afgebroken en weggevoerd. De afbraak begint op 30 augustus en zal ongeveer 6 werkdagen in beslag nemen. Vanaf vandaag geldt er dan ook een absoluut parkeerverbod rondom het tijdelijk ziekenhuis.

Modulair ziekenhuis voor neurologie, neurochirurgie en heelkunde

Eind september 2007 startten op campus Sint-Elisabeth de renovatiewerken aan de beddenvleugels. Daardoor was er plaatsgebrek en werden de afdelingen neurologie, neurochirurgie en heelkunde tijdelijk ondergebracht in een bijgebouwd modulair ziekenhuis, bestaande uit losse units aan de kant van de Ringlaan.

Begin 2011 was de eerste beddenvleugel klaar en konden de cluster neuro en heelkunde naar hun nieuwe en definitieve locaties verhuizen. De prefab units werden ontruimd en binnenin werd reeds in het voorjaar van 2011 alles leeggemaakt en ontkoppeld.

In totaal worden een 100-tal units opgeladen en weggevoerd

De afbraak en het wegvoeren van het tijdelijk modulair ziekenhuis start op dinsdag 30 augustus en duurt zeker tot 6 september. Per dag zullen er ongeveer 20 units worden afgevoerd, wat toch neerkomt op een heen en weer rijden van 10 vrachtwagens per dag. De werken zullen geen hinder voor patiënten en bezoekers met zich meebrengen. Wel geldt er tijdens de werken een parkeerverbod in de directe omgeving van de units.

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook