AZ Turnhout zamelt 20.000 euro in voor kankeronderzoek

sfeerbeeld AZ Turnhout zamelt 20.000 euro in voor kankeronderzoek Van 2 t.e.m. 5 juni fietsen de medewerkers van AZ Turnhout de 1000 km van Kom op tegen Kanker! Kom supporteren op 5 juni!!

 

Tijdens het hemelvaartweekend fietsen zes Turnhoutse ploegen vier opeenvolgende dagen 250 km ten voordele van kankeronderzoek. Per ploeg gaat er 5000 euro naar Kom op Tegen Kanker. Op zondag 5 juni zal vanaf 12.30 uur de hele wielerkaravaan een middagstop houden op de speelplaats van het Heilig Grafinstituut in Turnhout.  Vlaams minister-president Kris Peeters vergezelt de ploegen op hun tocht en zal om 13.30 uur starten van op dezelfde locatie.

De strijd tegen kanker vergt veel doorzettingsvermogen

AZ Turnhout (Algemeen Ziekenhuis) fietst mee met drie ploegen, Stad Turnhout en Van Roey Automation elk met één ploeg. “Waarom we meedoen? Als steun voor alle kankerpatiënten met wiens strijd en doorzettingsvermogen wij in het ziekenhuis dagelijks geconfronteerd worden. Het zal afzien zijn, maar mensen met kanker zien nog zoveel meer af. We zijn blij op deze manier het wetenschappelijk onderzoek voor de bestrijding van kanker te kunnen steunen. “ Zo zegt Marc Leysen van AZ Turnhout. “Onze gynaecoloog Steven Van Calenbergh zal de uitdaging zelfs alleen aangaan als éénmansploeg.”

Kom supporteren op 5 juni op de speelplaats van het Heilig Graf

Erik Adriaensen van Stad Turnhout benadrukt de doortocht door de Kempense stad op zondag 5 juni: “Op 5 juni fietsen de deelnemers van Mechelen over Turnhout terug naar Mechelen. De 280 renners rijden Turnhout binnen rond 12.30 uur via de Heizijde, Kastelein, Koningin Elisabethlei en Patersstraat om de middagstop te houden in het Heilig Grafinstituut in de Baron F. du Fourstraat. Daar kunnen ze even bekomen, iets eten, poseren voor groepsfoto en zich klaarmaken voor de ploegenwissel. Tegen 13.30 uur zet de wielerkaravaan zich terug in beweging via de Patersstraat. We nodigen iedereen uit om te komen supporteren!”


Dit is de 2e editie van de 1000 km van Kom op Tegen Kanker. Het is de langste fietstocht in Vlaanderen en ze staat symbool voor de zware inspanning die kankerpatiënten vaak jaren moeten leveren. Eddy Merckx, Sofie Van Moll en Karl Vannieuwkerke scharen zich als peters en meter achter de 1000 kilometer. Hopelijk u ook!

Voor alle info over dit initiatief:www.1000km.be 

 

             

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook