AZ Turnhout test de gezondheid van uw nieren op Wereldnierdag

sfeerbeeld AZ Turnhout test de gezondheid van uw nieren op Wereldnierdag Op Wereldnierdag op 13 maart kunt u gratis uw bloeddruk, cholesterol en suiker laten meten in AZ Turnhout.

 

In meer dan 100 landen op 6 continenten wordt op donderdag 13 maart Wereldnierdag in de kijker gezet. De campagne is opgezet om aandacht te vragen voor onze nieren, om zo de frequentie en de impact van een nierziekte drastisch te verlagen. Dit jaar legt de campagne de klemtoon op het belang van preventie en de link tussen ouderdom en nierfalen met als thema ‘Uw nieren verouderen … samen met u!’.


In België hebben we steeds meer te maken met mensen die op oudere leeftijd een nierziekte krijgen. Dit komt onder meer door een toenemend aantal patiënten met diabetes of te hoge bloeddruk. Preventie en regelmatige screening zijn het beste antwoord om uw nieren gezond te houden!

 

Naast een uitgebreide infostand op campus Sint-Jozef zullen onze medewerkers gratis uw bloeddruk, cholesterol en glycemie (suiker) testen. Dit kan tussen 9 en 16 uur (enkel op campus Sint-Jozef op de Steenweg op Merksplas 44).

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook