AZ Turnhout loopt voor het goede doel op Dwars door Turnhout

sfeerbeeld AZ Turnhout loopt voor het goede doel Op zaterdag 29 augustus lopen 92 medewerkers en artsen van AZ Turnhout mee met Dwars door Turnhout. Samen verzamelden ze bijna 2500 euro aan sponsorgeld voor Fataki.

 

Als regionaal ziekenhuis werkt AZ Turnhout aan kwalitatieve gezondheidszorg. Dit doen we niet alleen regionaal. We werken ook structureel mee aan een wereldwijde basisgezondheidszorg. In 2012 heeft AZ Turnhout een overeenkomst gesloten met Memisa vzw om gedurende minimaal 5 jaar een ziekenhuis in de gezondheidszone Fataki (Noordoost-Congo) financieel te steunen.

 

“Daarom hebben we onze medewerkers en artsen, na een geslaagde editie in 2014, opnieuw aangezet om zich voor Dwars door Turnhout te laten sponsoren door vrienden of familie ten voordele van Fataki.” zo zegt Lies Delvaux, lid van de werkgroep ‘Help Fataki’ in AZ Turnhout. “Daarnaast willen we natuurlijk ook zoveel mogelijk artsen en medewerkers aan het lopen krijgen en duidelijk als groep aanwezig zijn op 29 augustus. En het blijkt een geslaagd opzet: 92 medewerkers en artsen lopen 5 of 11 km en samen verzamelden we bijna 2500 euro aan sponsorgeld!.” 

 

Het ziekenhuis vraagt iedereen te komen supporteren voor hun lopers. We zullen herkenbaar zijn door een loopshirt met het logo van AZ Turnhout erop. Op het Warandeplein zal bovendien een tentje staan van het ziekenhuis waar iedereen welkom is.

 

Meer info over 'Help Fataki' op deze website.

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook