AZ Turnhout laureaat met project 'Check it Out!'

sfeerbeeld AZ Turnhout laureaat met project 'Check it Out!' Uniek project 'Check it Out AZ Turnhout!' genomineerd voor Prijs voor Excellentie in ziekenhuismanagement.

Welverdiende plaats voor Check it Out AZ Turnhout!

AZ Turnhout werd begin november voor het unieke project ‘Check it Out AZ Turnhout’ genomineerd voor de Prijs voor Excellentie in Ziekenhuismanagement. Woensdag 7 december vond de prijsuitreiking plaats.
Het werd voor AZ Turnhout een nek-aan-nek race met het project van UZ Leuven. Met enige trots zijn we net na UZ Leuven geëindigd ! Hiermee werd ons project door het Rode Kruis en het Centrum voor Ziekenhuis- en Verplegingswetenschap bekroond als een excellent voorbeeld van duurzaam kwaliteitsvol ziekenhuismanagement.

Wat is Check it Out?

Check it Out is een duurzaam instrument voor zelfreflectie en verbetering binnen afdelingen en diensten. Dit gebeurt door middel van een geautomatiseerde vragenlijst. De afdeling wordt dus als het ware onder de loep genomen met de focus op kwaliteit en veiligheid.  Aan de gemeten resultaten worden verbeteracties gekoppeld (Do it!)

Of om het met enkele woorden uit het juryrapport te omschrijven: “De jury is er nog niet helemaal uit in welk vakje van de instrumenten- en methodenbox van het ziekenhuismanagement dit project moet worden gecatalogeerd.  Wellicht omdat het die traditionele vakjes overstijgt. ….. Het is erg procesgestuurd, brengt geen zware extra werkbelasting mee, combineert top-down met bottom-up….” (uit citaat van professor Vleugels van het Centrum voor Ziekenhuis- en verplegingswetenschap)

Verdere uitrol van Check it Out in AZ Turnhout.

Momenteel loopt de Check it Out op alle hospitalisatieafdelingen en op de dienst dialyse. In de toekomst willen we dit instrument nog verder uitbouwen op andere diensten binnen ons ziekenhuis en willen we het doelpubliek uitbreiden.

In het kader van de nominatie werd Check it Out van AZ Turnhout uitgebreid omschreven in het vaktijdschrift De Specialisten op 29 november.  
Graag willen we ook alle deelnemende diensten nog eens bedanken voor hun medewerking en enthousiasme!

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook