AZ Turnhout lanceert online kostensimulatie

sfeerbeeld AZ Turnhout lanceert online kostensimulatie Patiënten van AZ Turnhout kunnen als eerste in de Kempen online een prijsraming voor hun behandeling opvragen.

Op deze website heeft de patiënt sinds kort de mogelijkheid om een gedetailleerde prijsraming op te vragen van een ingreep of behandeling in het ziekenhuis. “Voorlopig hebben we gekozen voor een 20-tal veel voorkomende behandelingen”, zo stelt administratief directeur Jef Lauwers. “Maar afhankelijk van de reacties en het gebruik van de simulatie is het de bedoeling dat dit verder wordt aangevuld met andere behandelingen.” Patiënten kunnen de velden invullen: discipline, ingreep en type kamer. In een fractie van een seconde krijgen ze een raming van de kosten voor eigen rekening.

 

Wel benadrukt het ziekenhuis uitdrukkelijk dat dit om een raming gaat. Kosten zijn zeer afhankelijk van variabele factoren zoals medicatie, extra onderzoeken of bijkomende zorgen.  Het is dan ook een louter informatieve toepassing die zeker niet als bindende overeenkomst kan aanzien worden.

 

AZ Turnhout scoorde in het verleden al vaker goed op zijn transparante en duidelijke informatie over kosten verbonden aan een ziekenhuisopname. “Hierop willen we verder bouwen. We willen dat de patiënt zich goed bewust is van de kosten verbonden aan een opname.” Zo concludeert Jef Lauwers.

 

Bent u benieuwd? Neem dan snel een kijkje op de pagina 'bereken uw kostprijs'.

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook