Raad van bestuur AZ Turnhout heeft beslist om ziekenhuis op lange termijn uit te bouwen op campus Sint-Jozef

sfeerbeeld Raad van bestuur AZ Turnhout heeft beslist om ziekenhuis op lange termijn uit te bouwen op campus Sint-Jozef Ziekenhuisactiviteiten AZ Turnhout worden op lange termijn samengebracht op campus Sint-Jozef.

Beslissing is gebaseerd op uitgebreide studie

Aan de beslissing om alle ziekenhuisactiviteiten te centraliseren op campus Sint-Jozef, is een uitgebreide studie vooraf gegaan. Uit de resultaten van deze studie bleek dat de uitbouw van het centrumziekenhuis zowel op Sint-Jozef als Sint-Elisabeth zou kunnen worden gerealiseerd, met dezelfde investeringen. Omwille van de beschikbare ruimte en de mogelijkheid tot uitbreiding, heeft de raad van bestuur uiteindelijk gekozen voor campus Sint-Jozef. De streefdatum die het bestuur vooropstelt is 2025. Voor de realisatie van dit grootschalige project hangt natuurlijk veel af van externe factoren, waar het ziekenhuis zelf geen vat op heeft.

 

Zorgstrategisch plan voor Vlaamse overheid is volgende stap

Nog voor de zomer wil AZ Turnhout een zorgstrategisch plan indienen bij de Vlaamse overheid, als eerste stap naar het verkrijgen van de nodige vergunningen en subsidies. In dit plan omschrijft het ziekenhuis zijn rol als regionaal centrumziekenhuis op lange termijn en hoe die rol is afgestemd op het zorgaanbod in de ruime regio.

 

AZ Turnhout blijft de komende jaren verder werken op twee campussen

De beslissing om alle ziekenhuisactiviteiten op lange termijn te centraliseren op campus Sint-Jozef, heeft geen rechstreekse impact op de huidige situatie. AZ Turnhout blijft de komende jaren verder werken op twee campussen, waarbij Sint-Elisabeth de campus is voor alle intensieve en spoedgerelateerde ingrepen en Sint-Jozef de campus voor alle planbare opnames.

 

De verdere optimalisatie van deze campusindeling blijft de komende jaren een belangrijke opdracht. Alleen zo kan AZ Turnhout verdere specialisaties ontwikkelen, groeikansen creëren en de patiënt de kwalitatieve zorg geven waar hij recht op heeft.

 

Bekijk hier het item uit het RTV-journaal van donderdag 2 mei.

 

 

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook