Opening kinderdiabetescentrum

AZ Turnhout kreeg als 3e ziekenhuis in onze provincie een erkenning om kinderen met diabetes te mogen behandelen. Zo kan de groeiende groep van kinderen met diabetes in de Kempen dichter bij huis geholpen worden.

 

Bij diabetes of suikerziekte kan het lichaam de bloedsuikerspiegel niet meer in evenwicht houden. Dat kan al snel leiden tot uitdroging of bewustzijnsverlies. Op lange termijn veroorzaakt diabetes schade aan verschillende organen. Een correcte diagnose en behandeling is dus van levensbelang.

Heel team staat klaar

“Voortaan kan diabetes bij kinderen en jongeren ook in AZ Turnhout worden opgespoord en behandeld”, vertelt dokter Annelies Lemay, die de kinderdiabeteskliniek leidt. “De diagnose diabetes heeft een grote impact. Het hoeft een aangenaam leven niet in de weg te staan, maar het vraagt wel wat van een patiënt.” Daarom kan het kinderdiabetesteam ook rekenen op een diabeteseducator, diëtiste, psychologe en een sociaal verpleegkundige. Samen begeleiden zij kinderen en jongeren tussen 0 en 18 jaar om diabetes optimaal in hun leven in te passen.

Samenwerking met UZA

Het kinderdiabetescentrum in AZ Turnhout is nauw verbonden met het kinderdiabetesteam van UZA. Zowel onze arts als diabetesverpleegkundige zijn opgeleid in UZA en deden er ook jarenlange ervaring op.

 

Meer info: www.azturnhout.be/diabetescentrum

 

het kinderdiabetesteam

Het kinderdiabetesteam van AZ Turnhout

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook