Nieuwe discipline: reumatologie

Sinds april 2016 kunnen reumapatiënten weer in AZ Turnhout terecht. Met de komst van dr. Barbara Van Schaeybroeck breidt het ziekenhuis zijn aanbod naar de patiënt uit. Naast de algemene reumatologie ligt de focus vooral op de inflammatoir reumatische ziekten en systeempathologie.

 

Dr. Van Schaeybroeck is gespecialiseerd in de musculoskeletale echografie. Deze is belangrijk in de diagnostische en therapeutische setting van patiënten met een inflammatoir reumatische aandoening zoals bij reumatoïde artritis.

 

Een andere specialisatie van dr. Van Schaeybroeck is de nagelriemcapillaroscopie. Hierbij wordt gekeken naar de kleinste bloedvaten in de vingers. Samen met specifieke klachten laat dit onderzoek toe vroegtijdig de diagnose te stellen van systemische sclerose, een zeldzame bindweefselziekte.

 

Met de komst en opleiding van 2 reumaverpleegkundigen wordt voorlichting, begeleiding en shared decision making geïmplementeerd volgens de standaarden van de behandeling van chronische patiënten.

 

 

 

 

 

 

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook