Levensloop

Levensloop is een 24u durend solidariteitsevent waarbij teams elkaar aflossen in het lopen of wandelen rond een parcours. Hiervoor laten ze zich sponsoren. Tijdens dit event staat de ziekte kanker centraal op alle mogelijke manieren: het vieren van het leven, het herinneren en het strijden tegen de ziekte. Samen zijn we 24u in beweging tegen kanker!
 
Iedereen kan op zijn manier meedoen:

  • Door deel te nemen met een team en samen de 24u rond te krijgen.
  • Door een kijkje te komen nemen.
  • Door als vrijwilliger tijdens 24u mee te helpen met de organisatie.
  • Door deel te nemen als vechter. Vechters (patiënten of ex-kankerpatiënten) zijn de VIP’s van Levensloop. Ze worden 24u lang in de bloemetjes gezet.

Kanker 'slaapt' nooit. Het is een voortdurend gevecht voor patiënten en hun naasten. Elke levensloop duurt daarom 24u zonder onderbreking. Dit symboliseert de strijd en de uitdagingen die vechters moeten weten te overwinnen tijdens de ziekte. De 24u verlopen op het ritme van animatie en aanwezigheid van verschillende stands. 
 
Levensloop is een gelegenheid om de missies van Stichting tegen Kanker over te brengen: belang van wetenschappelijk kankeronderzoek, preventie (van bv. roken), promoten van een gezonde levensstijl,…. Anderzijds is het een gelegenheid om vechters te steunen. Levensloop is een solidair initiatief dat een lokale gemeenschap mobiliseert om fondsen te werven ten voordele van de strijd tegen kanker. Elke vorm van inzet, elke verzamelede euro, is een actieve bijdrage die mensenlevens kan redden. 


Praktische info

 

Levensloop Turnhout

24 en 25 juni 2017

15u-15u

Stadspark, Turnhout

Inschrijven als deelnemer of vechter
 


Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook