Korte voorstelling AZ Turnhout

AZ Turnhout staat voor mensgerichte zorg

Mensgerichte zorg gaat voor AZ Turnhout verder dan puur medische zorg. Onze medewerkers willen zorg bieden met respect voor de eigenheid van de patiënt en zijn of haar familie.  We willen een ‘Gast-Huis’ zijn in de letterlijke betekenis van het woord: patiënten en hun naasten ontvangen zoals we thuis onze gasten ontvangen. Terwijl wij er ook van uit gaan dat zij zich als gasten gedragen.

 

Deze denkwijze zit vervat in onze vier kernwaarden: Betrokken, Inlevend, Ondernemend en Samenwerkend. Kortweg BIOS. Deze waarden wijzen ons de weg en geven richting aan ons handelen.

AZ Turnhout … Gast-in-ons-Huis

AZ Turnhout is met twee campussen, campus Sint-Jozef en campus Sint-Elisabeth, een groot regionaal ziekenhuis. Gemiddeld telt het ziekenhuis 26.000 opnames per jaar en er vinden jaarlijks meer dan 1600 bevallingen plaats. Met ruim 2.000 medewerkers en 180 artsen en assistenten is AZ Turnhout ook meteen één van de grootste werkgevers in de regio.  

Gespecialiseerde zorg dicht bij huis

Om onze patiënten als gast te kunnen ontvangen, willen we de kwaliteit en veiligheid van onze zorg optimaliseren en een cultuur van constante verbetering in ons ziekenhuis ontwikkelen. In 2017 werden we met het internationale NIAZ kwaliteitslabel beloond voor onze inspanningen.

 

Patiënten uit de ruime Kempense regio moeten voor gespecialiseerde behandelingen niet langer uitwijken naar Antwerpen en Leuven, maar krijgen kwalitatief hoogstaande zorg in hun eigen omgeving, dicht bij hun familie en naasten.

 

Bovendien werkt AZ Turnhout nauw samen met de andere Kempense ziekenhuizen. De samenwerking situeert zich vooral op vlak van het zorgaanbod en samenaankoop.

 

Jaarverslag 2017

Jaarverslag 2016

Jaarverslag 2015

jaarverslag 2014

jaarverslag 2013 

jaarverslag 2012

jaarverslag 2011

jaarverslag 2010

 

 

beddenvleugel SE        ingang SJ

 

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook