Wegenwerken rond het ziekenhuis

In 2018 vinden er veel wegenwerken plaats in en rond Turnhout. Mogelijk bent u dus iets langer onderweg of moet u een omleiding volgen. We vragen om hiermee rekening te houden en iets vroeger te vertrekken voor uw afspraak. Onder de kaart vindt u een overzicht van de werken en de verwachte hinder.

 

E34: tussen Turnhout-West en Oud-Turnhout (maart – eind juni)

Vanaf maart begint het Agentschap voor Wegen en Verkeer aan een volgende fase van de vernieuwing van de E34 snelweg. De werfzone op de E34 bevindt zich tussen de op- en afrittencomplexen Turnhout-West (nr. 23) en Oud-Turnhout (nr. 25). De E34 blijft tijdens de werken steeds open in beide richtingen (op één weekend na richting Antwerpen), maar het verkeer houdt best rekening met hinder. In beide richtingen moet het verkeer over twee versmalde rijstroken rijden. Het op- en afrittencomplex Turnhout-Centrum (nr. 24), dat u neemt om campus Sint-Elisabeth te bereiken, is afgesloten aan de kant waar er gewerkt wordt.

 

Mei - juni: De op- en afrit van het complex Turnhout-Centrum (nr. 24) langs de kant richting Nederland zijn gesloten. Verkeer komende van Antwerpen richting Turnhout wordt omgeleid via de afrit Turnhout-West (nr. 23).

 

Meer info: www.wegenenverkeer.be/turnhout

 

Werken E34

Heraanleg kruispunt Steenweg op Merksplas - Fonteinstraat (april - 30 juni)

Tijdens deze werken is de Steenweg op Merksplas volledig afgesloten ter hoogte van de Fonteinstraat en de Emiel Fleerackersstraat. Al het verkeer (ook fietsers) moet een omleiding (aangeduid in groen op de kaart) via de ring volgen om campus Sint-Jozef te bereiken. Vanaf 11 juni kunnen fietsers en voetgangers de werfzone passeren.

 

 

Steenweg op Turnhout - baan tussen Merksplas en Turnhout (juni)

Een aannemer startte op 7 juni met het vernieuwen van de water- en gasleidingen op de Steenweg op Turnhout in Merksplas. De werken duren tot 29 juni. Fietsers kunnen ter hoogte van de werken niet over het fietspad, en krijgen tussen de werkuren (07.30 - 16.30u) een veilige afgebakende zone op de rijbaan. Het overige verkeer moet dan beurtelings over 1 rijstrook rijden. Tijdelijke verkeerslichten regelen het verkeer. Hou rekening met een kleine vertraging aangezien de Steenweg op Merksplas een veelgebruikte weg is.

 

Heraanleg rijvakken binnenkant ring (augustus – september)

Tussen de Antwerpseweg (lichten aan Van Roey) en de Steenweg op Gierle (lichten aan Decathlon) zal de binnenkant van de ring worden vernieuwd. Het verkeer krijgt per rijrichting 1 rijvak aan de buitenkant van de ring. Hou rekening met een lichte vertraging.

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook