Toegang elektronisch patiëntendossier vanaf 1 augustus

 

Van elke patiënt wordt in AZ Turnhout een dossier bijgehouden waarin medische, verpleegkundige en paramedische gegevens bewaard worden. Stapsgewijs schakelen ziekenhuizen in Vlaanderen over naar een elektronisch patiëntendossier, ook in AZ Turnhout. Patiënten zullen vanaf 1 augustus online toegang krijgen tot een deel van de documenten uit dat elektronische dossier.


Dit betekent dat u online verslagen van raadplegingen, onderzoeken en ziekenhuisopnames kunt bekijken, voor zover die gevalideerd – en dus vrijgegeven – zijn  door de behandelende arts. Voor patiënten van AZ Turnhout gaan deze documenten terug tot 1 mei 2018. Nieuwe gevalideerde documenten zullen na een week toegankelijk zijn voor de patiënt.


AZ Turnhout is net als nog andere ziekenhuizen in Vlaanderen, aangesloten bij het netwerk Nexuz Health. Dat wil zeggen dat patiënten die een login aanmaken op www.mynexuz.be meteen toegang hebben tot hun documenten uit de verschillende ziekenhuizen binnen dat netwerk, zoals ook het UZ Leuven.

 

Klik hier voor meer info op deze website

 

 

Disclaimer | AZ Turnhout - vzw maatschappelijke zetel - Steenweg op Merksplas 44 - 2300 Turnhout | Volg ons op afbeelding facebook